Wie zijn wij?

Ettaniya Moen-Arends

 

Mijn naam is Ettaniya Moen-Arends. Ik werk als pedagogisch medewerker in een instelling voor mensen met een beperking. Ikzelf ben tweetalig opgevoed en heb hier veel voordelen van ondervonden. Ik ben met Engels en Nederlands opgevoed en ondervind nu dat ik makkelijker een derde taal leer. Bovendien heb ik ook altijd snel contact kunnen maken met veel van mijn leeftijdgenoten, al spraken ze niet mijn moedertaal. 

Thuis heb ik 2 (horende) kinderen die mijn man en ik tweetalig opvoeden, en waarmee we ook babygebaren gebruiken.

 

Tijdens de zwangerschap van mijn zoontje, heb ik een artikel gelezen over het gebruik van babygebaren en de voordelen die het met zich meebrengt. Toen mijn zoon geboren was, heb ik het gebruiken van ondersteunende gebaren uitgeprobeerd en dat sloeg bijna meteen aan! Ik besloot toen om een opleiding tot babygebaren docente te volgen, omdat ik zo enthousiast was en toen al wist dat ik deze methode graag aan anderen wilde leren! 

Relevante opleidingen en cursussen: SPH (2010) NGT 1, 2 en 3 (2011 en 2012) Babygebaren specialist (2015)


Desirée Jongejan-Bruins

 

Desiree is sinds 2018 verbonden als trainer bij ‘Twee voor Taal’. Zij heeft samen met Ettaniya de Babygebaren specialist opleiding gedaan in 2015, waarna Desiree ‘Gebaren op maat’ op heeft gericht. Eind 2017 kwamen de eerste 2 fotoboekjes met gebaren uit. Dit jaar zullen er nog meer boekjes verschijnen. Als logopedist heeft zij ruime ervaring in het behandelen, adviseren en begeleiden van jonge kinderen (met en zonder beperking) en hun ouders en verzorgers. Zij geeft regelmatig een training, workshop, gastles of volledige implementatie op het gebied van ondersteunende gebaren, spraaktaalontwikkeling of totale communicatie.

Relevante opleidingen en cursussen: SPW 4 (1999), Logopedie (2009), Babygebaren specialist (2015), NGT 1 (2014), Handelingsgericht coachen (2017), Ervaringsordening (2014).